Сбъдната мечта за нашата трапеза!

Вече можем да запазим всички хранителни свойства на продуктите чрез революционната технология, която използваме – HPP Foods.

Благодарение на нея можем да имаме едновременно:
– ПО-ДЪЛЪГ срок на годност
– БЕЗ консерванти
Звучи странно, нали?
Нека ти споделим тайната!

element_final

Салати Веселина без консерванти.
Познатият добър вкус при по-дълъг срок на годност.

Коя е технологията, която позволява това?

Нарича се HPP (Ейч Пи Пи).
HPP (High Pressure Processing): технология на студена пастьоризация под високо хидростатично налягане.

Готовите вече пакетирани салати се поставят в специална камера, където върху тях се упражнява налягане до 6000 бара. То е много високо и може да се сравни с налягането, което биха упражнили 15 слона върху една опаковка.

Марианската падина също може да ни послужи за пример – тя е най-ниската точка на планетата, с дълбочина 11 100 метра. Налягането, което се образува в нея е 6 пъти по-малко от това, което HPP технологията упражнява върху продуктите. 

elephant

По-дълъг срок на годност без консерванти?

На пръв поглед звучи странно, но обяснението се крие в принципа на новата технология HPP Foods.

Благодарение на нея можем да се радваме на вкуса на пресните продукти и той да се запази  до 40 дни след датата на производството.

След отваряне, салатите трябва да се консумират до 3 дни, както обикновено.
Търсете салатите с бежовата капачка!

salad_19the_century

Първи в България

ПЪРВИ в България  от големите производители, ние от Салати Веселина прилагаме HPP технология, за да се наслаждаваме всички на вкуса на любимите салати по-дълго и по-здравословно.

За целта и суровините за салатите се подбират прецизно, за да не съдържат самите те консерванти, често налични в продукти като майонеза, шунка, корнишони, грах и др.

HPP технологията се предпочита заради това, че е напълно натурален метод и храната не се обработва нито с добавки, нито с топлина. В допълнение той се извършва при затворени опаковки, което напълно изключва възможността храната да бъде в контакт с вредни микроорганизми след своята обработка.

Науката и здравето

Открита преди повече от 100 години, HPP технологията (High Pressure Processing – обработка под високо налягане) известна и под името „студена пастьоризация“ се налага през това десетилетие като една от най-новите, модерни и здравословни технологии в хранителната индустрия.

Нашите клиенти я предпочитат основно по три причини:

  1. Здравословно
  2. Без консерванти
  3. По-дълъг срок на годност и свежест
microscope

Гарантирано от Салати Веселина!